Näin tunnistat huijausviestit ja vältät huijatuksi joutumisen #1

Aloitetaan S-Pankin nimissä lähetetystä huijausviestistä joka on varsin helppo tunnistaa huijaukseksi:

tietojenkalastelu sähköposti 1 3

Viesti näyttää ja tuoksuu huijaukselta mutta jos jostain syystä asia vielä epäilyttää niin tutkitaan hieman kyseistä huijaussähköpostia ja katsotaan aluksi mitä sähköposti ohjelmalle sanoo lähettäjäksi. Käytän Applen omaa Mail ohjelmaa joten ruutukaappaukset ovat siitä ja Mail:lla näet lähettäjän viemällä hiiren osoittimen ylös lähettäjän tietojen kohdalle ja tässä S-Pankin nimissä lähetetyssä sähköpostissa lähettäjänä on web.com@cybeml.com joka jo heti kertoo, että kyseessä on huijaus eikä S-Pankin oikeasti lähettämä sähköposti:

tietojenkalastelu sähköposti 1 2

Jos hieman lisää tutkitaan ja katsotaan mihin sähköpostissa linkittävä linkki osoittaa viemällä hiiren osoitin linkin päälle klikkaamatta sitä niin:

tietojenkalastelu sähköposti 1 1

Eli huijausviestin S-Pankin osoite olis morton.alwaysdata.net/ok.php eli myös tämä kertoo ettei kyseessä ole oikea S-Pankin lähettämä viesti vaan selvä huijaus.

Monia asioita voidaan tosin myös huijata, feikata yms. mutta jos viestisi on näin selvästi huijaus ei tämän enempää selvittelyjä tarvita vaan viestin voi suoraan poistaa huijauksena. Tässä huijausviestissä myös käytetään samoja asioita mitä monissa muissakin viestissä eli sinulle annetaan aikaraja ja sinua pelotellaan, että jos et pian tee mitä haluamme niin palvelusi suljetaan.

Jätä kommentti