Ruutuajan käyttäminen iPhonessa ja iPadissa

Apple on tehnyt laitteisiinsa todella kätevän toiminnon lapsiperheille joissa vanhemmat haluavat rajoittaa lasten puhelimen käyttöä tai henkilöille jotka haluavat itse rajoittaa omaa esim. sosiaalisenmedian käyttöään.

Valitse “Asetukset” ja sieltä löytyvä “Ruutuaika

Valitse listalta “Appirajoitukset” sillä haluamme rajoittaa puhelimen käyttöä appien perusteella.

Haluamme tehdä uuden rajoituksen tai lisätä uuden joten klikkaamme “Lisää rajoitus” nappia.

Valitaan “ENITEN KÄYTETYT APIT, KATEGORIAT JA VERKKOSIVUSTOT” listalta “Some” eli sosiaalinenmedia sillä haluamme rajoittaa sosiaalisenmedian appeja.

Nyt auenneesta valikosta valitaan joko kaikki jolloin voidaan klikata pampulaa “Some” sanan edestä tai valita haluamamme appit kuten nyt “WhatsApp“, “Facebook” ja “Twitter

Valitse haluamasi aika klikkaamalla yläosasta kohdan “Aika” perästä. Tässä esimerkissä valitsemme ensin 5 minuutta joka päivä

Sen jälkeen, kun olemme valinneet 5 min joka päivä ilmestyy näkyviin mahdollisuus muokata päiviä kohdasta “Muokkaa päiviä” jota klikkaamalla voimme muuttaa hieman eri aikarajoja eri päiville.

Tässä ohjeessa pidämme muut päivät 5 minuutin rajoituksella mutta lauantaina ja sunnuntaina annamme mahdollisuuden käyttää appeja 10 minuuttia.

Sen jälkeen, kun olet valinnut haluamasi ajat klikkaa vasemmasta ylärnukasta linkkiä “Edellinen”

Nyt näet yhteenvedon appeista ja aikarajoituksista ja jos ne näyttävät olevan ok klikkaa oikeasta ylänurkasta “Lisää”.

Nyt näemmä toisen yhteenvedon käytössä olevista rajoituksista. Jos haluat tehdä lisää erilaisia rajoituksia valita “Lisää rajoitus” ja noudata mukaillen aikaisempaa ohjetta.

Jos olet tyytyväinen asettamiisi rajoituksiin voit klikata vasemmasta ylänurkasta “Ruutuaika” ja palaat takaisin “Ruutuaika” päävalikkoon jonka voit sulkea.

Puhelimen päästä katsottuna, kun aikaraja umpeutuu saat ruudulle ilmoitukse: “Aikaraja WhatsApp-aikaraja saavutettu” ja mahdollisuuden klikata “OK” nappia tai “Pyydä lisää aikaa” nappia.

Jos klikkaat “Pyydä lisää aikaa” antaa aikaraja mahdollisuuden sinulle käyttää appia vielä yhden minuutin klikkaamalla “Vielä yksi minuutti“.

Jos käyttäjä on klikannut “Vielä yksi minuutti” hän voi käyttää appeja vielä yhden minuutin jonka jälkeen hän saa uuden ilmoituksen “Aikaraja WhatsApp-aikaraja saavutettu.” ja jos hän haluaa vielä käyttää aikarajoitettuja appeja tulee hänen klikata “OK” tai “Pyydä lisää aikaa” mutta kummassakin tapauksessa tarvitaan alussa antamamme numerokoodi jotta appeja voi vielä käyttää.