Näin käytät iPhonea laadukkaana webkamerana

Uuden iOS 16 ja MacOS 13 Ventura versioiden myötä on mahdollista käyttää iPhonea erittäin laadukkaana webkamerana ilman erillisiä ohjelmia kuten esim. EpocCamia. Toiminto on nimeltään continuity camera eli jatkuvuuskamera ja sen käyttö on erittäin helppoa.

Jos iPhonesi on lähellä tietokonettasi saat jatkuvuuskameran päälle lähes automaattisesti eli sinun tulee vain käynnistää tietokoneeltasi jokin webkameraa käyttävä ohjelma esim. photobooth ja valita kameraksi iPhonesi jonka jälkeen iPhonen kamera käynnistyy automaattisesti

 

Apple myy Belkinin valmistamaa iPhone-telinettä jolla saat puhelimen kätevästi sopivaan kohtaan kiinni Applen kannettaviin hyödyntäen MagSafea: Belkinin iPhone-teline MagSafella Mac-kannettaville.

 

Photobooth ohjelmasta avaa valikosta kohta “Kamera”

Kamera” valikosta puhelimesi tässä ohjeessa minun puhelimeni näkyy nimellä “Kamera (Petri’s iPhone)” joten valitaan se ja yhteyden puhelimen kameraan pitäisi muodostua automaattisesti ellei se ole jo muodostettu automaattisesti.

Facetime ohjelmassa valitset “Video” valikko.

Seuraavaksi valitaan haluttu kamera eli tässä tapauksessa sama, kuin photobooth:n tapauksessa eli “Kamera (Petri’s iPhone)” ja yhteyden puhelimen kameraan pitäisi muodostua ellei se ole jo muodostettu automaattisesti.

Puhelimen näytöllä näkyy ilmoitus siitä, että Mac tietokoneesi käyttää puhelimesi kameraa eli tässä tapauksessa minun kannettavani käyttää puhelintani joten ilmoitus on “Petri’s MacBook Air -yhteys luotu” ja voit väliaikaisesti keskeyttää yhteyden klikkaamalla “Keskeytä” nappia.

Sitten, kun haluat taas jatkaa kameran käyttöä klikkaa iPhone puhelimesi näytöltä “Jatka” nappia.

Jos haluat lopettaa iPhone puhelimesi kameran jakamisen tietokoneellesi klikkaa “Katkaise yhteys” nappia.

En tosin suosittele tätä tapaa yhteyden lopettamiseen vaan sulje yhteys mielummin tietokoneelta jolloin yhteyden muodostaminen uudelleen sujuu helpommin ja nopeammin.

Jos katkaiset yhteyden tietokoneesi ja iPhone puhelimesi välille puhelimesta saat tästä ilmoituksen “iPhonen yhteys katkaistu Voit yhdistää uudelleen liittämällä tämän iPhonen Maciin.

Huom! Jos katkaiset yhteyden iPhone puhelimestasi saatat joutua kytkemään puhelimen kaapelilla
kiinni tietokoneeseen ennenkuin saat uudelleen avattua webkamera yhteyttä joten suosittelen kätevyyden kannalta vain sulkemaan tietokoneelta iPhonen kameraa käyttävän ohjelman jolloin yhteys kameraan aukeaa seuraavalla kerralla automaattisesti.