Älä häiritse -tilan ja Keskity-tilan automatisointi ajastuksella

1. Avaa asetukset
2. Valitse “Keskity

iPhone keskity-tila

3. Valitse “Älä häiritse

Älä häiritse-tila

4. Selaa alas kohtaan:
ASETA AJASTUS

 

5. Klikkaa “Lisää ajastus

Lisää ajastus

6. Klikkaa “Aika

Valitse aika

7. Valitse “Alkaa” kohdan perässä oleva aika esim. 9.00
8. Valitse haluamasi aloitusaika

Valitse alkaa kohta

9. Valitse “Päättyy” kohdan perässä oleva aika esim. 17.00
10. Valitse haluamasi lopetusaika

Valitse päätty kohta

11. Seuraavaksi valitset viikonpäivät milloin haluat ajastuksen tapahtuvan esim. joka arkipäivä jolloin valitset Maanantai (M),Tiistai (T),Keskiviikko (K),Torstai (T),Perjantai (P) ja jätät Lauantai (L) ja Sunnuntai (S) valitsematta eli pampulat L ja S jätetään valitsematta eli harmaiksi

Valitset viikonpäivät

12. Sitten klikkaat oikeasta ylänurkasta “Valmis
13. Tämän jälkeen sinulla pitäisi olla “ASETA AJASTUS” kohdan perässä haluamasi ajastus

Aseta ajastus

Voit tehdä useampiaa ajastuksia “Lisää ajastus” valinnan kautta jolloin voit esim. käyttää erilaista ajastusta arkisin ja toisenlaista taas viikonloppuina.

 

Nyt “Älä häiritse” tila menee automaattisesti päälle haluamaasi aikaan ja kytkeytyy pois myöskin haluamaasi aikaan. Tämä on varsin hyödyllinen varsinkin öisin jolloin et halua herätä jokaiseen puhelimen piippaukseen ja nyt, kun “Älä häiritse” tila menee automaattisesti päälle ei sinun tarvitse muistaa kytketä sitä iltaisin päälle ja aamuisin pois päältä.

 

Tietysti järkevintä olisi aina säilyttää puhelin toisessa huoneessa, kuin missä nukkuu mutta “Älä häiritse” -tilan kytkimen esim. yöksi päälle on hyvä idea oli puhelin sitten yöpödällä tai viereisessä huoneessa.

 

Voit ajastaa myös muita keskity-tiloja samalla tavalla sekä käyttämään ajan sijasta esim. sijaintiin tai appiin perustuvaa keskity-tilojen ohjausta. Sijaintiin perustuvaa voisi esim. käyttää kytkemään “Työskentely” keskity-tila päälle, kun olet työpaikalla ja kytkemään sen pois, kun lähdet töistä.

 

Appiin perustuvaa voisi esim. käyttää laittamaan itse luomasi “Elokuva” keskity-tila päälle, kun Netflix tai YouTube appi on aktiivisena ja tietysti kytkemään kyseinen “Leffa“-tila pois päältä, kun suljet Netflix tai YouTube apin.